Utrustning för jakten

Det är jakttider och alla landets jägare har sett fram emot de hektiska dagar som just nu pågår. Det krävs ganska omfattande förberedelser för att få till stånd en lyckad jakt. Jaktlagen har planerat sina olika bevakningsområden. Ska man veta var den bästa platsen för passet är bäst bör man ha rekognoserat ordentligt. Att bara gissa sig till platsen för att sitta sitt pass är lite svårt. Då finns det bättre sätt än att bara gissa.

Sätt upp en åtelkamera

En åtelkamera talar om för dig vad som händer i skogen både på dagarna och nätterna. För att veta hur djuren rör sig, är en åtelkamera den bästa upplysaren. Så snart någon rörelse sker framför kameran känner den av det och tar bilder. Vill du hellre ha en film, finns det sådana kameror så att du får en hel film så snart något djur rör sig framför kameran. Med hjälp av en åtelkamera kan du se vilken tid på dygnet djuren rör sig, vilka deras stråk är. Ju fler kameror i skogen desto mer känner du till om dem och har kontrollen över dina rörelser senare i samma skog.

Åtelkamera bör vara i varje jägares utrustning

Att sitta på rätt ställe är ju helt avgörande. Det är ju ingen idé att sitta där det inte gör någon nytta, då kan man ju lika bra sitta hemma och titta på TV. Att sitta pass är en otrolig upplevelse. Meditativt, uppfriskande, rofyllt, är beskrivningar som jag i alla fall har hört om passen. Det är bara att gratulera, vi andra sitter på jobbet.

23 Aug 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.