Städtips för hundägaren

Även om hunden är människans bästa vän, så är det ju även så att den kan vara källan till smuts och oreda i hemmet. Men, det går hålla hemmet rent och fint, även med hund. Ett sätt är att anlita en städfirma, Det finns en bra i Helsingborg.

Hundar kan bidra till att det luktar mindre bra i hemmet. Du kan dock eliminera otrevliga dofter på lätt sätt. Det genom att använda ättika till exempel. 

Du bör även se till att vädra ut lite då och då. Se även till att bada din hund ibland, för att hålla pälsen ren och fri från diverse dofter.

Ha ett bra städschema

Redan vid ytterdörren brukar det märkas att man har hund, då de gärna drar in grus och annat. Så ha en bra entrématta där för att fånga upp smutsen. Det är också en riktigt bra idé att ha en särskild trasa precis innanför dörren som du kan torka av tassarna med innan djuret rusar in. Du bör sätta ett bra schema för hur du städar och se till att göra rent golven, ofta. Oftare än om du inte haft hund. 

Du bör även hålla rent din hunds vattenskål och matskål, samt se till att göra rent hundsängen om du har en sådan.

Får hunden vara i soffan eller sängen, skydda gärna med en filt eller liknande. Sen, som sagt, du kan alltid anlita en städfirma att komma varje vecka annars. 

16 Dec 2022

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.