Så fungerar en katt GPS

En katt GPS är det bästa verktyget du kan ha för att ha koll på din utekatt. Med en sådan slipper du fundera på var din katt är och du behöver aldrig springa runt och sätta upp lappar eller efterlysa på Facebooks grupper med anslagstavlor. Genom att ha en GPS på din katt så kan du alltid hämta den om den gått fel, eller hjälpa den om något har hänt. Men hur funkar en GPS för katter? Det finns inte så många på marknaden och på bästitest24 kan du läsa mer om några av de som funkar bäst. 

Ett SIM-kort krävs

GPS-en sitter i en behållare som sätts på halsbandet på din katt, eller så är det ett komplett halsband med inbyggd GPS. Oavsett vilket så behöver du ha ett SIM-kort. Det beror på att alla katthalsband med GPS kopplar upp sig mot mobilnätet. Det betyder att det medför en kostnad. Katt GPS kräver dock väldigt låg trafik så kostnaden blir inte så hög. Det räcker oftast med ett kontantkort som du fyller på med en hundralapp då och då. 

När katten är ute och rör på sig så sänder gps:en en signal till ett nätverk av satelliter genom mobilnätet. Du kan då se exakt var din katt befinner sig. Funktionen är likadan som den vi ser på jakthundars GPS och du kan följa din katt när den är på äventyr. Dock finns inget skydd mot att katten tappar halsbandet, vilket är något du måste räkna med att det kan hända. Då hittar du halsbandet medan katten kan vara ute på vift. 

25 Jul 2023

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.