Ögoninflammation hos hund

En hund kan precis som vi människor drabbas av ögoninflammation. Det kan då vara bra att satsa på bra ögondroppar. Jämför gärna sådana på bästa produkterna.com. Dock kan du om du märker av att din hund har vissa symtom som rodnad, obehag (exempelvis att den vill knipa med ögat), kletigt ögonsekret runt ögonen eller ljuskänslighet kontakta veterinären först! Det kan vara en annan ögonsjukdom den drabbats av.

Det finns olika orsaker till att en hund kan drabbas av inflammation i ögonen. Det kan vara på grund av irritationer som damm, rök eller annat. Det kan vara ett främmande föremål i ögat, en nedsatt tårvätskeproduktion eller en skada på hornhinnan. 

Så ger du hunden ögondroppar

Är det så att du ska behandla din hund med ögondroppar, så gäller det att göra på rätt sätt. Se till att du tvättar händerna noga före. Du vill ju inte tillföra mer smuts i hundens ögon! Se sedan till att stödja din hunds huvud med en hand under hakan., Använd sedan samma hands tumme för att dra ner det nedre ögonlocket. Det så att det blir som en ficka. Sedan tar du pipetten eller flaskan med ögondroppar i andra handen och stöd din hand mot hundens huvud innan du droppar ner i ögat.

Belöna gärna hunden med en hundgodis efter, så att det känns trevligt för hunden. Massera sedan mjukt över ögat så att dropparna sprids över hela ögat. Sedan torkar du torrt runt ögonen.

8 Feb 2023

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.