Behöver du få tag på en bra mekanisk verkstad?

En mekanisk verkstad kanske inte är något man som privatperson anlitar. Men är det så att du har ett mindre företag, där du behöver ha små delar tillverkade i en CNC maskin, eller kuggar, eller annat, så är det till en mekanisk verkstad du måste vända dig. Axidos mekaniska verkstad är ett bra företag. De sysslar med  svarving, fräsning, kuggfräsning samt en massa mer.

Vad kan du få hjälp med hos en mekanisk verkstad?

Olika mekaniska verkstäder kan så klart erbjuda olika saker. Men ofta så handlar det mycket om processer såsom svarvning, fräsning eller laserskärning men likväl annan typ av produktion, tillverkning eller reparation. Det brukar även vara så att de sysslar med så kallade legotillverkning. Det är även ofta så att man jobbar med många avancerade industriella maskiner. Vid svarvning exempelvis arbetar man med skärverktyg som förekommer i olika modeller beroende på vilket typ av material som skall behandlas.

Utöver svarvning förekommer även olika typer av mätningar, montage och övrig maskinbearbetning. Miljö och säkerhet är något som prioriteras högt i mekaniska verkstäder och de har även högt tryck från statliga verksamheter att fullfölja en hög standard. 

I Sverige så finns institutionen SIS, Swedish Standards Institute. De har satt upp olika certifieringar gällande kvalitetsledningen på de mekaniska verkstäderna. De ska gärna uppnå åtminstone fyra standarder ur den serie SIS tillämpar. Utöver detta finns en kravstandard som alla mekaniska verkstäder måste tillämpa, ISO 9001.

14 Oct 2022

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.