Tycker du det är svårt klippa hundens klor?

En viktig del i att ta hand om din hund, det är att se till att klippa klorna, regelbundet. Det eftersom att annars kan de växa på allt för mycket och göra din hund illa. Det är inte alltid så lätt att klippa klorna på hunden med en vanlig klotång. Ett bra alternativ då kan vara att satsa på en så kallad kloslip. Då så att säga slipar man ner klorna istället för att klippa dem rakt av.

Fördelen med en kloslip är att du då kan undvika att kapa för mycket. Med en klotång finns risk att du klipper för långt in, så att pulpan skadas och det börjar blöda.

Slipa klorna på hunden

Med en kloslip så vässas klorna ner på ett smidigt sätt. Med en sådan så blir det ofta mindre obehag för hunden. Det är dock viktigt att du väljer en modell som inte låter för högt, så att hunden blir rädd för det ljudet. 

Klippa med klotång

Du som föredrar klotång ska så klart använda dig av en sådan. Se till att klippa klorna i en lugn miljö. Du bör även se till att klotången är vass och bra samt i rätt storlek för din hund. Skulle du råka klippa för långt, se till att ha blodstoppande pulver, kompress och bomull nära till hands.

En del väljer att gå till en veterinär eller att göra en kloppklippning professionellt i en hundbutik. Men tänk på att det kan bli dyrt i längden då du måste göra det ofta!

6 Feb 2023

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.