Är det fönsterbyte på gång?

Går du i tankarna på att byta ut alla dina fönster? Kanske de börjat läcka ut värme eller drar in kall luft eller så är de helt enkelt väldigt gamla. Du kan få hjälp med att byta fönster Jämtland om du behöver det. Dock finns det en del saker att tänka på inför ditt fönsterbyte. Det är bra att bland annat fundera på om dina fönster ska ha en eller flera särskilda funktioner. Det kan till exempel vara värt att ha vändbara fönster på ovanvåningen, då det förenklar då du ska putsa dem. Tänk även på att det måste finnas minst ett öppningsbart fönster i varje rum.

En annan sak som är rätt viktigt att kolla på, det är vad fönstret har för U-värde. Ju lägre, desto bättre.

Fler saker att fundera på då du ska byta fönster

Ett viktigt val då du ska byta fönster, det är så klart vad det ska vara för material i dem. De tre vanligaste idag är trä, aluminium och PVC. Vad som du ska välja det bör styras av husets karaktär. Men det kan även vara bra att fundera på om du vill ägna dig åt underhåll eller inte. Trä är ju något du måste sköta om medan PVC fönster är mer eller mindre underhållsfria. 

Det kan vara bra att kolla på de olika fönstren samt väga dess fördelar och nackdelar mot varandra. Det så att du väljer de fönster som pasar dig och ditt hus allra bäst.

14 May 2022

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.