Transportera hunden på ett säkert sätt

En hund som åker bil ska vara trygg och säker. Oavsett om det handlar om en kort biltur till affären eller en långtur på landet, så måste hunden färdas på ett sätt som är säkert för dem och säkert för dig. Allt för många låter hunden vara lös i baksätet eller låter den sitta i sitt knä. Men det är inte bra att göra på det viset. Dessutom är det numera olagligt! Det finns regler man ska följa och när hunden är med i bilen så ska den sitta i en särskild bilbur eller vara fastspänd med hundsäkerhetsbälte som går att köpa i djurbutiken. Det är även regler kring värme och kyla och ventilation med mera. På SKK:s sida hittar du mer information. 

Vad kan hända om hunden är lös i bilen?

Det finns många anledningar till varför det är riskfyllt, och även farligt att färdas med ett löst husdjur i bilen

Dels kan en lös hund skapa distraktion från körningen och på så sätt öka risken för olyckor.

Skulle en olycka ske, så kan en hund som är lös bli som en tung projekti och göra stor skada. En hund som väger 2 kilo kommer att vid en krock i 50 km/h bli till en 80 kilos projektil. Går rutan sönder vid olyckan kan en lös hund kastat ut, eller smita ut och försvinna eller skadas. Den kan även påverka den övriga trafiken. En skadad eller skrämd hund kan även vara ett hot mot räddningspersonal. 

  

 

22 Oct 2018

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.