Ta hand om sig själv ibland med

Mycket tid går åt till hundarna. De ska motioneras, badas, trimmas, klippa klor och så vidare. Jag gör det gärna, som ett hundspa här hemma för dem. Det brukar de gilla. Ibland så är det ju dock så att det är min tur, att få ta hand om mig själv. Ibland kan man ju boka hudvård Malmö och få hudvård på salong, men allt som oftast gör jag min egen här hemma. Det går ju tillverka en massa saker på egen hand, som krämer, lotions med mera. Så det brukar jag göra. Sen brukar jag ha hemma spa för mig själv med. Lägga sig i badkaret, med tända ljus, hårinpacking, ansiktsmask och så vidare.

Smarta hudvårdsprodukter att göra själv

Havre peeling till ansiktet
1 1/2 tsk Havremjöl
1/2 tsk Aloe vera gel
1 tsk Honung

Gör så här:
Blanda ingredienserna i en lite skål. Rengör ansiktet och använd sedan skrubben medan huden fortfarande är fuktad. Om du vill ha mer skrubbeffekt kan du tillsätta lite mer havremjöl och för en mjukare peeling så är det bara att tillsätta mer honung.

Ansiktsångbad med Kryddnejlika
1 tsk Kryddnejlikor
1 kastrull Varmt vatten

Gör så här:
Värm upp vatten i en kastrull. Häll över det varma vattnet i en värmetålig bunke eller skål tillsammans med kryddnejlikorna. Vattnet ska vara riktigt varmt men inte för hett. Sätt dig någonstans där du kan sitta bekvämt en stund hukad över bunken/tvättfatet. Häng en handduk över huvudet (så att det blir som ett litet tält) och ånga sedan ansiktet i ca 5-10 minuter.
Tänk på att det ska kännas behagligt och avkopplande och att ångan ska inte brännas. Blanda i lite kallt vatten om ångan känns för varm.
Ett ansiktsångbad öppnar porerna, mjukar upp huden, ökar cirkulationen och det är kanon att göra innan du lägger en ansiktsmask.

Ansiktsmask med honung
1 tsk Honung
Några droppar Arganolja

Gör så här:
Rör samman ingredienserna och applicera ansiktsmasken efter ansiktsångbadet. Låt masken sitta i cirka 10-15. Skölj sedan av med ljummet vatten och smörj med en ansiktskräm och/eller ansiktsolja.

 

18 Apr 2019

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.