Stubbar i trädgården? Så får du bort dem

Har du någon gång sågat bort ett gammalt träd så vet du att den tuffaste biten att få bort är stubben. Den står envist kvar år efter år och blir ett problem. Gräsklipparen slår i den och klipparbladen går sönder, robotgräsklipparen klättrar upp på den och står och tjuter varje gång du åkt iväg och vi ska inte prata om alla de gånger en tå smäller i stubben.

Tar man ner ett träd så ska stubben också bort! Det är min fasta åsikt och inget kan rubba den. Är du inne på samma linje så får du här några tips på hur du kan bli av med stubbar i trädgården. Kommentera gärna om du har fler idéer och tips. 

Jobba hårt, eller jobba smart

Det är de två val som finns när en stubbe ska bort. Du kan med hjälp av ren muskelkraft och olika verktyg se till att stubben försvinner. Det kommer att ge dig blodsmak i munnen och rejält med blåsor händerna. Jag föredrar att jobba smart och hyr en stubbfräs som jag använder för att mosa sönder stubben så det bara blir spån kvar. 

Kan man inte hantera den typen av maskiner så bör man anlita företag som utför stubbfräsning i Nacka eller där man bor. en stubbfräs kan bli rätt farlig om man gör fel. Proffsen som jobbar med stubbfräsning ser till att det blir rätt gjort, de lämnar platsen snygg och prydlig och du kan vara helt säker på att du får behålla både tår och fingrar! 

 

8 Mar 2022

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.