Så anlägger du gräsmatta

Har du egen trädgård? Ska du anlägga gräsmatta? Det är ett roligt besvär. Gräsmattor förändrar våra trädgårdar på en fantastiskt sätt. Vi kan knappt tänka oss trädgårdar utan gräsmattor. Den hjälper oss att erövra trädgården. På en gräsmatta kan du ligga och sola, springa benen av dig, rulla runt och låta din hund tumla omkring. 

Så förbereder du

Innan du kan lägga gräsrullarna på marken krävs det att du gör ett bra förarbete, eftersom det är viktigt att gräsmattan får kontakt med jorden. Bara så kan rötter och gräs växa där du önskar. Marken måste vara väl dränerad och se till att ta bort alla rötter, stenar och annat som ligger i vägen. Bearbeta området väl med spade – eller ännu bättre med en jordfräs. Sedan bör du grundgödsla med 5 kilo per kvadratmeter. Fräs ner gödseln med hjälp av en jordfräs. Ytan måste packas väl. Använd en gallervält eller stampa underlaget med dina fötter.

Gräscenter odlar gräs till hela mattor

Du kan köpa små rullar från Gräscenter i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Där odlar de gräset på egen hand. För dem tar det kring 1,5 till 2 år då de sköter gräset med stor omsorg innan det blir en färdig gräsmatta. Här hittar du färdiga gräsmattor på vanliga gräsrullar, så kallad smårullar. Vill du finns det även färdiga gräsmattor i storrulle om du har stora hektar gräs som du behöver plantera.

25 Sep 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.