Rädda liv tillhör allmänbildning

De som äger hund och är singlar, lever bättre och längre. De har bättre hälsa och har längre livslängd. Inte undra på det. De går ju regelbundet ut med sin hund. Hunden ser till att de får frisk luft, att de rör på sig - de måste ju få leka med sin husse och matte, och vi leker ju så gärna med våra hundar. De vill kela med oss och vill så gärna hålla oss sällskap. Att beröra hundar och andra djur aktiverar vissa delar av hjärnan som inte annars aktiveras. Våra hjärnor reagerar på ett med mångsidigt sätt i sällskap av djur. Visste du det? Djuren gör mycket gott för oss hundägare. Så skatta dig lycklig om du äger en eller flera. De förlänger ditt liv.

Hundarna lever av oss också

Tänker vi på att det faktiskt råder det motsatta också? Hundarna och våra husdjur lever ju av oss också. För deras skull är det viktigt att vi lever och fortsätter ta hand om dem. Det blev extra tydligt för mig dagen jag blev tvungen att ta hand om min mammas hund. Hon hade fått så dåliga ben att hon inte kom sig ut längre med sin hund. Hunden behövde fortfarande motion även om min mammas knän inte räckte till det. Så då blev det att hennes yngsta barn fick ta hand om hunden åt henne. Även vi människor måste få kondition och någon som tar hand om oss den dagen någon del av kroppen börjar strejka.

Kunna rädda liv livsviktigt!

Livet är skört som lökskal, var det en författarinna som en gång sa. Och det stämmer. Särskilt om man kommer upp i åren, som min mamma. Att kunna rädda liv är faktiskt livsviktigt. Om du såg någon som får en hjärtattack, skulle du veta vad du ska göra? Jag antar att de flesta inte vet. Därför kan man gå en hlr utbildning på Hjärtgruppen.se. Då får du veta vad du ska göra för att kunna rädda någon som drabbats av en hjärtattack.

25 Aug 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.