Hur vet man vilka glasögon man behöver?

Jag funderar på om det är så att jag kanske behöver glasögon. Men vet inte om det är läsglasögon jag behöver eller om det är progressiva glasögon. Läste på nätet att om man upplever att texten blivit för liten, så kan det vara så att man behöver läsglasögon, för att man drabbats av åldersynthet, eller presbyopi som det tydligen heter egentligen. Dock ska man väl inte bara spekulera, utan gå till en optiker så att man får reda på exakt vad det är för synfel som man har drabbats av. De kan ju genom en synundersökning se vad man behöver, om det är läsglasögon eller om det är progressiva glasögon.

Man kan köpa glasögon på nätet

Jag har alltid trott att om man går till en optiker så är det även där man ska köpa sina glasögon. Men det är tydligen inte alls så. Man har rätt att köpa dem precis var man vill. En vän till mig köper sina glasögon online, på ett webbutik. Hon tycker de är jättebra samt att de har billiga glasögon. Så visar det sig att optikern säger att även jag måste ha glasögon, så ska jag allt kolla in vad de har för utbud där. Min vän sa det att man även får låna hem flera olika bågar, för att kunna bestämma vilka man tycker passar bäst. Är ju bra att ha bågar som sitter bra och som passar ens ansiktsform. 

10 Jun 2019

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.