Hur gör man för att sluta röka?

För vissa verkar det vara busenkelt. De röker ena dagen, och nästa har de slutat och tar aldrig upp en cigarett igen. För andra är det svårare... Rökningen skapar ett beroende, det vet man ju om nu för tiden och att komma ur ett beroende handlar om att byta livsstilen. Ta bort alla de saker som gör att man blir röksugen helt enkelt, eller ersätta dem med något annat. Jag har provat att sluta röka flera gånger men av någon anledning så börjar jag igen. Men nu känner jag att det räcker och jag vill verkligen sluta på riktigt. Och det är klart, den insikten kanske är den bästa motivationen, och nyckeln till att lyckas. 

Inga plåster i alla fall

De där plåstren har jag testat, och de var inte bra för mig. Jag fick utslag på huden och det kliade något vansinnigt. Och sen är jag rädd att hundarna ska slicka på dem när jag sover. De vill ju gärna försöka ta bort såna saker på mig, och att de tuggar i sig ett nikotinplåster är ju inte nyttigt. Istället har jag beställt en e cigarett på nätet, och med den får jag med e-juice. Det är nikotin i den juicen som gör att jag kan stilla rökbegäret. Sen trappar man ner på nikotinet, och till slut så kan man lägga undan även e-ciggen. Denna gång är jag helt hundra på att jag ska lyckas sluta röka och med en e-cigg så blir det nog lättare för mig. 

12 Jun 2019

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.