Husdjuren gör oss friska

Det är mycket som hundarna och våra husdjur ger oss mattar och hussar. Jag hoppas att det är också är din erfarenhet. Det sägs att vi har en del av hjärnan som endast aktiveras i sällskap med andra djur. Visste du det? Inte så konstigt att vi mår bra av att umgås med andra djur. Häromdagen lästa jag om hur utbrända fick tillbaka sin ork och blev friska från sin utbrändhet då de fick "ridning" på sitt "recept". För många av dem var det lika verkningsfullt som att äta mediciner. Som sagt inte konstigt att djuren faktiskt kan hjälpa oss bli friska och återhämta oss.

Djuren tar hand om oss och vi om dem

Jag tror att vi mår så bra av våra husdjur eftersom en sak som de lär oss är att finns i nuet. De har inte samma linjära tankar om tiden som vi. De tänker inte på sådant som har varit, inte heller tänker de på framtiden. Vi människor har ett annat sätt att tänka, som handlar om både det förflutna och framtiden. I vanliga fall kan det vara bra men i de fall vi har drabbats av till exempel utbrändhet, eller depressioner kan både det förflutna och framtiden göra depressionerna eller utbrändheten oss sämre. Därför kan tiden och sällskapet med djuren som endast lever i nuet hjälpa oss tillbaka ut ur utbrändhet och depression. Bra, eller hur?

Vi behöver ta hand om dem

De tar ju hand om oss, och hjälper oss må bra. Det som är bra är ju att vi tar hand om dem. Utan oss skulle de ju inte få någon mat, eller den omsorg som de så väl behöver. Mat, till exempel, men ibland kan vi tycka att hundmat kostar mycket. Skulle du vilja köpa det med återbäring? Det är inte många butiker som ger hundmat på återbäring. Inte heller då det gäller andra inköp, Coop är väl ett av de få undantagen som finns. Däremot finns Cashbacker på nätet med återbäring för hela 570 butiker, varav en av dem är Zooplus. Känner du till dem? Zooplus är en djuraffär som bland annat finns på internet. Du kan köpa hundfoder med de flesta varumärken för hundar och katter, fisk och hästar. Går du in på Cashbacker och klickar in dig på Zooplus får du Zooplus rabattkod. Zooplus har lite olika rabatter och återbäringar. Med Cashbackers rabattkod får du 20 procent, vilket är en stor återbäring för djurfoder.

20 Sep 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.