Hundar och mat

Hundar, de ska främst äta hundmat som är anpassad för dem. För att läsa mer om hundmat, så kan du besöka husdjursrevyn.se. Dock är det många av oss som gärna ger våra hundar rester av vår egen mat. Förvisso kan mycket av det vi äter vara bra för dem, men mycket kan även vara rent farligt för dem att äta. Det kan därför vara bra att vara medveten om vilka livsmedel som de inte kan äta.

Farliga livsmedel för hundar

Ett vanligt livsmedel många använder sig av i matlagningen är lök. Detta är något som hundar inte tål, oavsett form. Det gäller alltså rå lök, torkad lök, lagad lök, lökkpulver och så vidare. Det då i lök finns ett ämne som heter Allicin. Detta ämne kan orsaka blodbrist som bland annat gör din hund svag.

Choklad är en annan sak som hundar inte ska äta. Då talar vi om den mörka chokladen. Skulle din hund råka få i sig en ruta mjölkchoklad så är det oftast ingen fara.

Avokado är ett annat livsmedel som i stort sett iget djur tål, då det har ämnet persin i sig som för djur är giftigt.

Andra saker som inte är bra för hunden är bittermandel, deg med jäst, macadamianötter, mjölk, glass, russin och vindruvor samt salt. 

Om den mat du ätit är fri från det ovan, så är det oftast ok att låta hunden slicka av tallriken. Men undvik ändå att ge den allt för mycket av dina rester. 

25 Mar 2020

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.