Hundar älskar att leka

Jag tror inte det spelar någon som helst roll hur gammal en hund blir, när det gäller lek så blir de som valpar även om de är över 10 år gamla. Jag minns med ett leende på läpparna en hund vi hade när jag var liten. Det var en schäfer som vi fick ta hand om som omplaceringshund och hon var lite rädd för allt möjligt. Speciellt karlar med skägg och pinnar! Min pappa hade skägg, och våra andra hundar älskade att leka med pinnar. Det tog en månad, sen lekte hon precis lika mycket som de andra hundarna med både pinnar, bollar och annat. 

Jag leker också

Jag leker dagligen med mina hundar. Jag har köpt massor av olika hundleksaker som jag ofta använder och en av hundarnas favorit är en Kong. Märket är Kong alltså, själva leksaken ser ut som en grön kanin och när man kastar den så studsar den inte som en vanlig boll utan hit och dit och fram och tillbaka. Hundarna vet aldrig åt vilket håll den kommer att studsa nästa gång och det är nog det som de tycker är roligast. Den kan jag fås tå och kasta i timtal och jag har faktiskt inget emot det alls. Det enda problemet är väl att jag snart får se till att köpa fler såna leksaker för när de leker som vildast så är det nära att de blir slaktad helt och hållet. Det vore nog bra att ha ett par såna hundleksaker i reserv tror jag. 

23 Nov 2018

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.