Hund i bil

Så som hundarna på bilden sitter, så får de inte åka om du ska köra bilen och ha med dem. Det finns regler kring hur en hund ska transporteras och du kan få böter om du inte gör på rätt sätt. Ett alternativ är köp säker hundbur, ett annat är att ha ett hundsäkhetsbälte. Hunden ska sitta säkert i bilen, antingen i en hundbur anpassad för bil eller  fastspänd med hundsäkerhetsbälte. Sedan är det så att hunden även inte får lida eller fara illa under resan.

Tänk på värmen i bilen

En hund kan inte svettas så som vi människor gör. En bil kan bli mycket varm, även om det inte är jättevarmt ute. Du får aldrig lämna en hund ensam i en varm bil under sommaren, den kan överhettas och dö. SKK gjorde en undersökning 2014 på hur varmt det blir i bilen. Den visade bland annat på att om klockan var 8:30, det var sol ute, och en temperatur på 22 grader så var det runt 23 grader i bilen. Lämnas denna bil i solen på parkeringsplats och det till klockan 14:30 och med en temperatur på 28, så var det hela 50 grader varmt i bilen!

Man ska även tänka till under vintern, eftersom det kan bli allt för kallt för hunden i bilen. Under färd är det bra att ha ett  hundtäcke och ett värmande underlag för hunden att ligga på, samt inte lämna den ensam då heller!

19 Jun 2020

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.