Funderar du på eget?

Om jag inte redan hade ett jobb, skulle jag starta hunddagis. Kan det finnas något mer lönsamt? Säg att du har 50 hundar, och var och en betalar 2 000 i månaden får du 100 000. Av de går 25 procent i skatt. Då har du 75 000 kvar. Till det behöver du hyra, kanske 10 000 per månad, kvar har du 65 000. Av det behöver du personal ( du jobbar ju mer än heltid själv förstås) säg 45 000 för två anställda. Resten går till din egen lön på 20 000.

Anlita arbetslösa för att få arbetsmarknadsersättning

Till det kan du anlita sådana som har varit långtidsarbetslösa, då kan du få arbetsgivaravgiften från Arbetsförmedlingen, vilket ger en reducering på 7500, per personal, cirka 15 000 över som du kan satsa på hunddagiset. Du kanske vill bygga ut? Bygga bättre? Varje månad kan du dessutom erbjuda att hundarna kan få manikyr, pälsvård, klippning och trimning. Då kan du få in 10 000 bara i sådana tjänster. Det finns hur många möjligheter att få pengarna att rulla in, om du startar hunddagis. Sedan kan du flytta in i ett mer fashionabelt kvarter, och ta ännu mer betalt!

Leja bort all administration och redovisning

Bor du i Örebro? Då är du bara att gratulera. Örebro är sjunde största staden i Sverige. Örebro ligger mer eller mindre bokstavligt i hjärtat av Sverige. Här finns universitet, det vackra medeltida slottet, här bodde Kajsa Warg som en gång sa: man tager om man så haver... i sina recept, som hon skrev vår allra första kokbok. Här finns också redovisningsbyrå Örebro. Varför sitta med tråkig redovisning när man har så många andra roliga arbetsuppgifter med hundarna? Nej, se till att låta någon som tycker det är roligt med administration ta hand om den biten. Söker du någon redovisningsbyrå i Örebro, kan jag bara rekommendera Ekoreko redovisning. De tar ett ett helhetsgrepp om bokföringen och kan sköta om allt från kvitto-registrering till färdigt bokslut.

12 Oct 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.