Får du i dig tillräckligt med magnesium?

Äter du mycket nötter? Då är det ingen fara med magnesiumfronten, då de innehåller mycket av detta ämne. Dock finns det idag många som har en brist på just magnesium. Då kan man behöva magnesiumtillskott. Men hur vet man att man lider av magnesiumbrist? Det finns en del tecken som kan visa på att så är fallet.

Tecken på att du inte får i dig tillräckligt med magnesium

Det finns många tydliga tecken som kan visa att du har brist på magnesium. Bland annat kan du drabbas av kramper i musklerna. Även sömnsvårigheter kan bero på magnesiumbrist. Du som alltid känner dig överdrivet sugen på choklad kan också ha denna brist. Andra tecken är ångest, högt blodtryck, oregelbundna hjärtslag och förstoppning. Läs mer om magnesiumtillskott här. Det finns så klart en mängd andra tecken, så väl som att dina tecken kan visa på andra problem. Är du osäker så kontakta en läkare som kan hjälpa dig på rätt väg och även undersöka dig så att dina problem inte beror på en sjukdom av något slag.

Så kan du öka dina magnesiumnivåer

Utöver att äta magnesiumtillskott så kan du även öka dina nivåer på annat sätt. Dels låta bli att äta livsmedel som bryter ner näringsämnen, som mjöl och socker. Ät magnesiumrika livsmedel som avokado, gröna bladgrönsaker och nötter. Ät 70%-ig choklad. Om du äter hälsosamt kan du ändå behöva komplettera med magnesium. Ta tillskott innan du går och lägger dig för bästa absorption och en djupare sömn.

12 Dec 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.