Få bra träning tillsammans med din hund

Är det så att du vill röra på dig mer? Har du hund är det ett ypperligt sätt att just göra det. Men då mer än bara att ta korta promenader runt kvarteret. Låt helt enkelt hundens rörelseglädje smittas av på dig. Ett första steg är att du försöker förlänga dina hundpromenader. Det är inget fel på rundan kring kvarteret men utmana gärna er själva genom att förlänga den några gånger i veckan. Det räcker gott med 15 minuter extra. Testa även att gå motsatt håll ibland. Några dagar i veckan kan du även byta denna runda mot att gå i kuperad mark. Kanske du har skogen nära eller i alla fall en park?

Aktivera er tillsammans

Det finns även annat du kan göra tillsammans med din hund. Varför inte ta och ta med din hund ut på cykelturer? Det gör att du får röra på dig så väl som även din hund kan röra på sig i olika tempo och olika gångarter. Tränar du mycket, testa gärna tillskott från Fitline. Tänk på säkerheten om ni cyklar i trafiken. Viktigt att hunden är van vid att springa på höger sida om dig och att ni är utrustade med lampor och reflexer när det är mörkt.

Att jogga med hund är även det bra träning, för er båda. Låt det vara en stund av frihet och skippa att tänka på prestation, tidtagning eller annat och ge er bara ut för att springa av er!

7 Jul 2021

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.