Ett besök hos veterinären

Har man hund så betyder det att man då och då måste besöka veterinären. För de allra flesta så handlar det om att kolla tänderna, göra en hälsokontroll eller för att vaccinera djuret. Men ibland så handlar det om lite värre saker. En av mina hundar trampade på en glasbit och eftersom den satt så djupt så var det bara att stoppa in hunden i bilen och åka så fort jag kunde till djursjukhuset. De tog emot henne direkt och började titta närmare. De lyste med en undersökningslampa, en sån där förstoringslampa, för att se om de kunde se glasbiten som satt fast. 

Pincett och godisbitar funkar

Veterinären kunde se kanten på glasflisen genom förstoringslampan och sade till mig att hålla en liten hundgodis framför näsan på hunden. Snabbt som ögat tog han tag i glasbitens kant med en pincett och samtidigt som jag gav hunden godiset så drog han ut den. Det gick blixtsnabbt och godiset var tillräckligt intressant att hunden glömde av smärtan för en sekund. Nu ska jag se till att hålla såret rent och har fått en lite strumpa som ska sitta på när vi promenerar. ja, och en förmaning om att hålla bättre koll på marken så det  inte finns farliga saker där. Ser jag någon kasta glas på backen då kommer jag att bli heligt förbannad det kan jag lova, och den personen kommer få veta att den lever. Ser du nån som kastar glas - säg till dem att djur kan göra sig illa. 

24 Jul 2020

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.