Barn + djur = bra!

 

Barn som har husdjur får större empati, läste jag för inte så länge sedan. Och jag kan tänka mig att det är helt rätt. Ett djur som man har i familjen tar ju tid och omvårdnad i anspråk. De vill ju ha vår medkänsla och uppmärksamhet. Om det nu inte är så att du har skaffat dig fiskar, förstås. De kräver bara mat då och då. Det är ju väldigt osäkert hur mycket de märker om du är utanför akvariet, eller ej, men nästan alla andra djur, i synnerhet hund, katt eller häst, märker om du är med djuret eller ej.

Sätt upp ett ansvarsschema

Att ta med barnen i ett visst mån av ansvar för husdjuren är ett bra sätt att lära dem ansvar. Är barnen riktigt små, bör de inte ha något ansvar. De kan på sin höjd få kamma hunden eller katten med en kam då och då. När de kommer upp i skolåldern kan de få ansvara för husdjurets mat och vatten. Är barnen tonåringar kan de ansvara för rastning, klo- och pälsklippning och annat som rör husdjuret. Mellan dessa åldrar kan du successivt ge dem mer och mer ansvar för husdjuret. Så länge de ännu inte är tonåringar är det den vuxna föräldern som ska bära ansvaret. Att köpa ett husdjur till barnet och låta det ha ansvaret för husdjuret ska man inte göra. Hur duktiga barn du än har, är ansvaret alltid den vuxna personens. Läs mer på bloggen Allt om husdjur.

20 Sep 2017

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.