Lek med hunden

Att leka med hunden, det är både roligt och viktigt. Att ha leksaker till hunden är rätt smart om du ska leka, dett finns ju många att välja på. Redan då hunden är en valp är det bra att leka med den. Det främjar nämligen utvecklingen på ett bra sätt. Bland annat får valpen då öva på självkontroll samt att den lär sig dina signaler. Hunden utvecklar även sin kroppskontroll. Här kan du läsa mer om att leka med hunden.

Lek med hund kan delas in i tre. Det är att leka med andra hundar, leka själv eller leka med dig och andra människor. Alla hundar är unika och gillar olika!

Glöm inte att ge tid för vila också, särskilt om det är en valp. Då räcker det att leka korta stunder.

Roliga lekar tillsammans med din hund

Det finns en massa sätt att leka med din hund. Dels kan du ha leksaker till hunden, dels kan det ibland räcka att ha en pinne. Just att kasta pinne, boll eller frisbee är något många hundar gillar. En annan sak hundar gillar att göra, det är att ha dragkamp med dig. Det finns smarta hundleksaker anpassade till det. Se bara till att låta hunden vinna ibland.

Du kan även leka på det sätt att du gömmer föremål eller godis och att hunden får leta upp det. En annan lek kan vara att lära dem hämta och bära olika saker.

9 aug 2021

Människans bästa vän

 

Hunden är människans bästa vän, säger ordspråket, och det är förstås hundra procent sant. Det finns de som älskar hundar och de som inte tycker om dem alls, men den senare typen har sällan haft någon riktig relation till en hund. Det går inte att tycka illa om hundar när man en gång fått uppleva den vänskap och lojalitet som en voffsing kan erbjuda. Denna blogg tillägnas den fantastiska relation som hunden har med människan.

 


 

Lintrollets kennel

Tidigare handlade denna hemsida Lintrollets Kennel, som föder upp hundar av rasen Hovawart. Idag håller Lintrollets Kennel till på Facebook.